четвъртък, май 19, 2022

Пране на мокети в дъждовно време

Проблем за съхненето на мокетите ли е, ако времето е дъждовно и влажно, какъвто е днешния ден? Не, те съхнат само малко по-бавно, вижте защо.

Противно на схващането на някои хора, че влажното време е проблем, за съхненето на настилките след пране на мокети, това не е съществен проблем. Ние предлагаме услуга за пране на мокет, която използва метода на екстракцията. При него влагата от изпраните мокети се изтегля с машината с голям всмукателна сила. Остатъчната влага в мокетите се изпарява за минути или час. За да не остане в помещението е необходимо да се отворят прозорците.

Пране на мокет от фирма "Видатекс"

пране на мокет
Нашата услуга за пране на мокет се предлага в град София и близки селища, за корпоративни и частни клиенти. За пране на мокети при много силно замърсен мокет най-ефективния начин е чрез метода на екстракция. С този метод се достига в дълбочината на тъканта на настилката.

Как работи екстракцията при пране на мокети?

Впръсква се разтвор на вода и препарат и се изсмуква, като така се постига перфектно почистване на мокета.

Ако не разполагате с толкова време има и друг ефективен метод за почистване – полу-сухо пране. При този метод почистването е с повърхността на мокета и времето за съхнене е изключително кратко (около 40 минути).

А какво представлява услугата и какво означават термините? По същество изразите пране на мокети и почистване на мокети се използват с почти едно и също значение в разговорния език, но има разлики. Заради различното ниво на замърсяване се използват различни методи.

Машини за почистване на мокети и пране на мокети

Разполагаме с машини, за почистване на мокети от малък, среден и висок клас:

  • за почистване на локални петна използваме малки машини;
  • средния клас машини са подходящи, за почистване на мокети от 50 до 200 кв./м., като с нея се постига почистване на мокети от 60-80 кв. м /час.

Професионалното пране на мокети във „Видатекс“ се извършва с машини от последно поколение, което прави почистването предвидим процес. Има няколко сериозни ползи от това, че почистването на мокетите се извършва със съвременни технологии, което го прави професионално.