петък, ноември 30, 2007

Нужници да искаш

Ясно е, че ако ти се наложи да облекчиш онез тъй естествени нужди извън дома си значи НАИСТИНА е спешна пустата му нужда. Тя става спешна не веднага, а защото в София града голема, столица на шоплука и на Булгаристан това дело често е свързано с издирване на работещо заведение, поръчка на нещичко и прибежка в спасителната посока. След това излизаш с леко притеснена и силно доволна физиомутра и си продължаваш пътя.

След туй вероятно се чудиш, защо #@#*@ &$ няма на разположени достатъчно обществени тоалетни поне в центъра? От време на време някоя химическа измишльотина цъфва нейде и също така безславно изчезва, а спасение взора търси пак и пак из заведенията на шопската, временно изпълняваща длъжността и държавна столица.

Еретичната мисъл, че новоизбрания Б.Б.Б. е решил да се пребори с този тъй миризлив проблем ми хрумна снощи, когато се разхождах близо до двореца на мосю президонф и видях кортеж от камиончета натоварени с десетки спасителни кабинки. Тогаз веднагически потърсих автоматичния запечатвач на мигове и забързах след тях.

Уви, надеждите ми бяха на две строшени след като видях де акостираха - пред някогашния дворец на монарха и по преден конак на градоначалника на вилаета.

И какво се оказа? Не ми било то кметска инициатива, най ми било концерт на дивна певачка таз вечер. Строяха и место дето да радва народа, пустата му тийнка.

Айде, здраве да е и берекет! Па идат и нови избори, нови градоначалници ще дойдат, може и кенефи да се разположат за радост и облекчение на народа.

На добър път към Еуропата под празничните ново - стари светлини, защото в столицата на шопско нищо ново не е добавено, ама и нищо старо не е забравено.