неделя, октомври 07, 2007

Кочина

Навярно си гледал футболен мач между софийските "грандове" Левски и ЦСКА и си чул как си подвикват: "кочина е ЦСКА" и "Левски свине". Освен това на стадионите се случват и всякакви други неща: хвърлят се бомбички, трошат се седалки, става бой, развяват се знамена със свастики, люпят се семки и понякога се гледа и мача.

Тъй като мачовете от родното първенство са скучни, понякога се замислям над причината поради която се обиждат вкусните свине, приписвайки им се лумпенско поведение на обществото предпочитащо ги в цвърчащо състояние, ако може с биричка или ракия. Разсъждавайки над двата слогина - "кочина е ЦСКА" и "Левски свине" стигам до извода, че свинете от Левски живеят в кочината наречена ЦСКА.

Да, ама не.

Всъщност не искам да обидя никого, тъй като и аз съм ходил на мачове. Виждал съм страха на съдията, когато зад гърба му ревнат стотици гърла. Виждал съм и множеството отпадъци след мачовете на и около стадионите. Потрошените коли, витрини, изпомачканите градинки и други отишли зян стоки. Още ме е яд, че не наказаха адекватно идиотите убили с бомбичка момчето, което просто си пиело кафето близо до "патриарха".

Именно за тези неща се сетих, когато вчера се разхождах в Борисовата градина.

Тук емблемата на "любимия отбор" е леко стъпкана, но иначе и глави могат да падат ако го стори друг ...

Нека сме готови, да сме готови, нека сме готови за порнографията с претенции за еротика на стадиона. То и без друго действията на терена са със скоростта на тантричен секс.


А инак Борисова градина е едно прекрасно място подходящо за разходки, каране на колело и други деятелности.

Има и километри алеи в истинска гора.

Ако искаш другия път и ти зарежи мача, ела да се разходим или покараме колело.