четвъртък, юли 01, 2021

Видове гаражни врати - какво да изберем?

 





Как да направим избора в многообразието от предлагани на пазара гаражни врати? Нашите консултанти са на ваше разположение, за да изберете сред видовете гаражни врати.
Ще направим кратко сравнение между предлаганите от нас гаражни врати, които са изработени от алуминий, стомана или термопанели, известни още като секционни врата. 

Секционни врати

секционна врата
секционна гаражна врата и SUV автомобил
Секционни врати – това са най-скъпите и качествени гаражни врати. Те имат много предимства: термоизолация от над 4 сантиметра, която помага и за шумоизолацията.
Секционната врата има много предимства и този тип гаражни врати са чудесен избор, ако притежавате автомобил от висок клас (голям SUV).  

При този тип врати почти не губи от отвора на гаража (само 15 см. от височината), докато при ролетните гаражни врати загубата е около 35-40 см, заради нуждата от монтиране на кутия над вратата.
  • Секционните врати се задвижват от качествени двигатели, внос от германия, на фирмата „Марантек“;
  • Не се губи място, защото се придвижват по тавана и са подходящи за високи автомобили тип  SUV;
  • Декорация на панелите, за допълнителен шик;
  • Внушителен избор от цветове;
  • Може да бъде вградена пешеходна врата;
Секционните гаражни врати са врати, които са от най-висок клас. Те разполагат с топлоизолация, електрически мотор и осигуряват комфорт за вашия гараж. Може да се каже, че те са и белег на стил и грижа за околното пространство.

гаражни врати - секционни с вградена пешеходна врата


Други видове гаражни врати

Ясно е, че основното по което се различават вратите за гаражи е материалът, от който са изработени. Ние предлагаме врати изработени от стомана (стоманени ролетки) и от алуминий (алуминиеви ролетки). Всеки от материалите има свое предимство, а ние можем да помогнем да направите своя избор, като разкажем по-подробно за тях. 

За производството на стоманени гаражни врати използваме закалена стомана за ламелите (плоските елементи), стоманени водачи от клас А, а заключването е със здрави и надеждни стоманени шишове. 

Стоманените врати имат голяма собствена маса, което прави по-трудно ръчното им задвижване, заради което предлагаме и монтаж на електрически двигател на изключително разумна цена. 

При поръчка на електродвигател на вече монтирана врата има известно оскъпяване, заради допълнителните разходи, заради което препоръчваме, монтаж още в началото. Въпреки че предлагаме качествени четки, които намаляват шума при отваряне и затваряне, стоманените врати са сравнително шумни. 

Колкото до алуминиевите гаражни врати, те са подходящи за жилищни и бизнес райони, където спокойствието на околните е приоритет. Алуминият предоставя ниско ниво на шума при отваряне и затваряне, заради по-ниската маса, както и малка консумация на електричество от двигателя.