четвъртък, юни 28, 2007

Българин да се наричам...

Ех, как обичам прес релийзи. Днес чета следното – „Кирилицата може да бъде въведена в Интернет комуникациите до 2010 година! Това заяви председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения/ДАИТС/ Пламен Вачков на среща днес, 28 юни с Го Кун... „

И още ...” Възможността за изписване на Интернет адресите на кирилица се реализира с българо-корейски проект.”.

И най хубавото: „ България има добри перспективи за развитие на сектора на информационните технологии, съдейки по управленския състав на държавата агенция и по наличието на добри ИТ специалисти в страната, каза в заключение Го Кун.”

Екстра, ценят ни! Ама да питам аз председателят на ДАИТС – г-н Пламен Вачков – какво точно ще правят с корейците нашите специалисти? Ако е за кирилски домейни аз и сега мога да си регистринам домейн пръчка.com. Друг е въпроса, колко има полза от това. Колкото до истиското адресиране ... тез неща не ги ли мисвят от W3C ? И последно, тези неща разбират ли ги в отдел „Връзки с обществеността и протокол”? Защото аз като лаик от заглавието „Кирилицата може да бъде въведена в Интернет комуникациите до 2010 година!” разбрах, че ние сега си общуваме на нечетим език. Нали древните са казали - гръцко е, не се чете :)