четвъртък, юли 05, 2007

Искам си тротоара!

Има два начина да спориш с жена:
Да спориш или да не спориш…
Нито един не помага.



Приблизително така стоят и отношенията между пешеходец и паркирали автомобили. Проблема е хроничен и често дискутиран. За жалост - решението е илюзорна перспектива, преид построяването на паркинги със стотици места на тях.

За доброто на пешеходците и тяхното оцеляване на пътя, е добре да се спазват правилата записани взакона и преди илюзорното светло бъдеще. Та в закона пише, че автомобилите трябва да оставят отразстояние от един метър на тротоарите.

Разходка в София а и убеден съм в произволно избрано селище у нас ще покаже, че законовото постановлние има пожелателен харектер за водачите на МПС.

Ще покажа няклко снимки от ул. Оборище. Нищо специално, просто снимах докато прескачах на платното с риск за живота си. Последното буквално, някои шофьори са излишно брутални, при положение че само след 20 метра ще се забият в уникалното задръстване там около 18 часа, всеки ден.

Има такава редица от мнооооооооого коли

За мястото общината прибира пари от шофьорите


Но пък няма място за пешеходците.


Поне на тук


Както и на тук. Един вид, слез на улицата ако ти стиска. Гражданино.


Предвид "достатъчното" място, може да се зопочне нов почин. Да се събират пари и от пешеходците. Все пака минават през набеден запаркиг тротар. Хитро, а?


Ето едно бъдещо място за паркинг. Докторската градина да стане парко градина, както безброй бивши градинки... Питайте Б.Б. ако не вярвате.